Čo som zas zjedol? č. 3 (rybkaaa)

Autor: Hans Faltys | 6.12.2018 o 11:08 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  665x

Môj stredný syn oslávil pätnáste narodeniny. To je úplne šialené, ako ten čas letí. Kým ja som každým dňom krajší a vitálnejší, tie deti odrastajú ako zjašené.

Každopádne synáčik si vypýtal rodinnú oslavu a tak sme pozháňali všetky babky, dedkov, staršieho brata s frajerkou, aj mladšiu sestru a vyrazili do reštiky na rodinný obed. Manželka vybrala Modrú Hviezdu, kdesi pod hradom a poviem vám bolo to tam super. To čo som si dal ja, bol zubáč. A ten bol pripravený tak, že sa úplne v ústach rozpadával, jemne na cesnačiku s natenučko nakrájanými upečenými kúskami citróna. No skrátka lahoda. K tomu bolo hráškové pyré, dokonale ochutené. Ešte teraz sa musím usmievať, keď si na to jedlo spomeniem.

Inak ryby by sme mali jesť ďaleko viac, ako jeme, lebo obsahujú tie omega tri mastné kyseliny a to sú práve také, aké si naše telo samo nevyrába. A keďže práve tieto potrebujeme na kvalitnú činnosť mozgu, mali by sme ich pridávať do stravy čo najviac. Možno by celý náš pospolitý ľud viac premýšľal, keby sme jedli viac rýb. A možno, keby sme všetci lepšie používali mozgy, bolo by každému sveta žiť.

V našich obchodoch sa predávajú filety Sumčeka afrického pod menom Ryba Klárka. Keď som ten názov prvý raz videl, bol som fakt zaskočený, lebo obecne nie je zvykom dávať krstné mená jedlu. Predstavte si, že niekoho kŕmite a vravíte mu: „Poď sem Klárka, pekne papaj, dám si ťa večer na pekáč.“ Trošku drsné, nie? Ale Klárka sa uchytila a už to nikoho netrkne. Každopádne Sumček africký je veľmi jemný filet, ktorý keď usmažíte, dostanete totálnu pochúťku. Je to veľmi ľahučká ryba a tie omega tri z nej tryskajú prúdmi. Ale nekazte to rastlinnými olejmi. Prosím, použite maslo a urobte si ju na masle. A ak vám vadí, že maslo prská a trochu sa pripeká, obetujte to euro a kúpte si prepustené maslo Gee.

 

Ryby dostať na každom rohu, ak ich hľadáte. Intenzívne chované morské ryby vraj bývajú často plné ťažkých kovov a to nie je dobré, lebo tie sa v našich telách usádzajú a pomaly nás zabíjajú. Ja viem, losos je losos. Ale ak už neznášate kaprov, určite je dobré sem-tam si dať aspoň pstruha.

 

Pstruha zas robí skvelo moja drahá manželka. Napchá do jeho stredu akúsi bylinkovú zmes a upečie ho. A ryba z toho ostane nádherne voňavá. Rybám podľa mňa svedčí cesnak a biele víno. A internet je plný skvelých receptov. Len sa pustiť do experimentovania.

Ach, dal by som si zas nejakú rybku.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kočnerovi navrhnú sprísniť väzbu, vraj ovplyvňuje vyšetrovanie

Utajený svedok predložil dôkazy proti Kočnerovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Reforma nebude, ale deti budú pekne spievať

Hľa, národniari na stôl položili folkloristiku.


Už ste čítali?